Специалистите по акушерство и гинекология в ,Сърце и Мозък’ прилагат нестандартна оперативна

...
Специалистите по акушерство и гинекология в ,Сърце и Мозък’ прилагат нестандартна оперативна
Коментари Харесай

Специалистите по акушерство и гинекология в ,Сърце и Мозък’ с иновативна оперативна техника

Специалистите по акушерство и гинекология в ,Сърце и Мозък’ прилагат ексцентрична оперативна техника при пациентки с генитален пролапс.

Екип от отделението по Обща и онкологична гинекология, управителен от доктор Александър Любенов вкара и ползва нестандартната Mesh less (без слагане на платно) оперативна техника с потребление на натурални тъкани. Операцията е новаторска за България и е стъпка напред и ефикасна опция  при минимално инвазивното лекуване на пациентки с генитално срутване.
-->
Гениталният пролапс е нерядко срещано заболяване при дами след 50 години. Симптоматиката варира в необятни граници, само че най-честите недоволства са тазов дискомфорт, непостоянни болки и несъответстващ надзор на тазовите резервоари. Хирургичните подходи освен това положение са извънредно разнородни. Това дава опция за ексцентрични решения в хода на планирането и реализирането на оперативната намеса. У нас обичайно се залага на класическата вагинална хирургия, която не всеки път е подобаваща за другите разновидности на срутване и дава доста по-лоши резултати в дълготраен проект.

Подходът, който експертите вкараха, е опция на към този момент известните интервенции с платно и е резултат от възходящия отлив от този вид интервенции, заради някои тежки затруднения, свързани с потреблението на непознато тяло. Представлява самобитен подем –комбиниране на някои изоставени оперативни техники посредством минимално инвазивната и високотехнологична хирургия. Използват се лични фасциални и костни структури за издигане и подсилване на тазовото дъно.

„ Приложихме този нов метод с триумф и без затруднения. Пациентките бяха изписани на втория следоперативен ден, без недоволства и с възобновена функционалност на тазовите органи. Операцията е подобаваща при пациентки с централен пролапс, както и за лекуване на рецидиви след вагинална хирургия. Дава опция за по-кратък болничен престой, съхранява половата функционалност и резервира детеродните органи, когато това е предпочитание на пациента “ – разясняват експертите.

„ Интересно е да се означи, че този вид интервенции са към момента необичайност в Европа и се вкарват в някои центрове от доайените на лапароскопската хирургия с платно. С цел предварителна защита от спомагателните затруднения, които споменахме нагоре, използваме тъкан от пациента. Поради огромния интерес от сътрудници в нашата сфера планираме обучителни курсове с гост-лектори от чужбина, на които ще споделим опита си “ – споделя доктор Любенов.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР